Frissítő epres receptek

1. Sütés nélküli epres CHEESECAKE
Egy friss, egyszerű és gyors desszert, amellyel bármelyik nyári partin lenyűgözheti a vendégeket.
Ö S S Z E T E V Ő K :
KORPUSZ:
- 200g vajas keksz
- 80g vaj
- 1 evőkanál juharszirup
KRÉM:
- 500 g mascarpone
- 250 ml tejszínhab
- 1 habfixáló
- 200g fehér csokoládé
- 100g porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 vaníliás cukor)
- 250 g friss eper + néhány eper a díszítéshez




E L K É S Z Í T É S :
- A kekszet sodrófával vagy turmixgépben összetörjük. A vajat felolvasztjuk. Ezután összekeverjük az összetört kekszet egy tálban az olvasztott vajjal és a juharsziruppal. Béleljük ki a tortaforma alját az így kapott keverékkel, és tegyük hűtőbe.
- A vajkrémhez előbb olvasszuk fel a fehér csokoládét, hogy legyen ideje kihűlni. Amíg a csokoládé hűl, verjük fel a tejszínhabot a tejszínhabfixálóval, és tegyük a hűtőbe. Mossuk meg az epret, és vágjuk apró darabokra.
- Ezután keverjük össze a mascarponét, a porcukrot és a vaníliakivonatot. Fokozatosan, állandóan kevergetve adjuk hozzá az olvasztott, kihűlt csokoládét. Óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot, végül az apróra vágott epret.
- Rétegezzük a krémet a korpuszra, és díszítsük eperrel. Tegyük ismét hűtőbe legalább két órára. Ha a sajttorta megdermedt és kihűlt, már tálalható is :)
2. Könnyű ízletes EPRES FAGYLALT
Nem tudjuk elképzelni a nyarat fagylalt nélkül. Éppen ezért az édes eperből fogjuk elkészíteni ezt a bevált receptet az egyszerű házi készítésű fagylalthoz.
ÖSSZETEVŐK 4 adagra:
- 200 g eper
- 40g kristálycukor
- 2 teáskanál citromlé
- 250ml tejszínhab
- 1 habfixáló
- 1 teáskanál vaníliakivonat (vagy 1 vaníliás cukor)
- 60 g görög joghurt


E L K É S Z Í T É S :
- Mossuk és tisztítsuk meg az epret. Néhányat tegyünk félre, a többit pedig villával pépesítsük. Az epret vágjuk kisebb darabokra.
- Öntsük az eperpürét egy fazékba, adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet, és főzzük körülbelül 5 percig.
- Öntsük a mártást egy tálba, és tegyük hűtőbe, hogy kihűljön.
- A lehűtött tejszínt verjük fel a habfixálóval és a vaníliakivonattal. A görög joghurtot könnyedén forgassuk bele a tejszínhabba, végül forgassuk bele a kihűlt eperszószt és a felszeletelt epret is.
- Öntsük a fagylaltkeveréket egy zárható edénybe, fedjük le fóliával úgy, hogy az érintse a fagylalt felszínét, majd zárjuk le.
- Az elkészített fagylaltot legalább 6 órára (ideális esetben éjszakára) tegyük a fagyasztóba.
Egy epres kollekció, amely megragadja a nyár ízét... A fehér és a piros kontrasztja, a gyönyörű szabások és a kellemes anyag - mindezt ebben a lédús kollekcióban egyesítettük. Nemcsak az all-over mintás, 100%-os tanúsított pamut puplin (pamutvászon), hanem az új szabású, "puffos" ujjú fodros lányruhák és a népszerű babadarabok is elvarázsolják Önt. Öltöztesse kis eperkéit ebbe az ízletes kollekcióba, és élvezzék a nyári pillanatokat együtt a legteljesebben.
3. Házi epres limonádé
Az igazi házi limonádé elkészítéséhez először egy finom szirupot főzünk, amellyel a hideg őszi napokon is visszaemlékezhetünk a nyárra. Persze, ha addig kitart :)
Amire az eper sziruphoz szükségünk lesz:
- 500 g friss eper
- 250ml víz
- 1 bio lime citrom (vagy citrom)
- 200 g kristálycukor


E L K É S Z Í T É S:
- Az epret mossuk meg, tisztítsuk meg és vágjuk fel. Ezután tegyük egy fazékba, és fedjük le vízzel. Forraljuk fel, majd alacsony lángon, állandóan kevergetve főzzük kb. 10 percig.
- Ezután hagyjuk kihűlni. Miután kihült, adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet. Keverjük össze, és tegyük a hűtőbe éjszakára.
- Másnap szűrjük át a keveréket egy szitán vagy sajtkendőn.
- Forraljuk fel újra az eperlevet. Ezután csökkentsük a hőfokot, és főzzük még körülbelül 5 percig. A főzés közben keletkező habot szedjük le.
- A forró szirupot öntsük tiszta üvegpalackokba, amelyeket ezután fordítsunk fejjel lefelé vagy helyezzünk fekve körülbelül 20 percre.
A limonádé elkészítése:
A következő eljárás nagyon egyszerű. Tegyen jeget egy kancsóba vagy pohárba, öntse rá a hűtött eper szirupot ízlés szerint, és adjon hozzá néhány friss, felszeletelt epret (adhat hozzá lime- vagy mentalevél darabokat is). Végül öntse bele a szénsavas vizet, és kész is :)